Kotisivun vaihtaminen

Kun avaat nettiselaimesi, niin pääsetkö suoraan omalle suosikkisivullesi? Selaimen avautuessa siinä avautuu automaattisesti aina ensimmäisenä niin sanottu kotisivu. Kotisivun on voinut valita selaimen "tarjoaja" eli esimerkiksi Microsoft tai vaikkapa oman opiskelu- tai työpaikkasi atk-tuki. Joissain organisaatioissa kotisivu on lukittu niin, että et pääse vaihtamaan sitä, ja usein esimerkiksi organisaationoma intranet onkin hyvä aloituspiste verkossa liikkumiseen.

Jos kuitenkin haluat vaihtaa selaimesi kotisivun omaksi suosikkisivuksesi tai esimerkiksi Googlen hakusivuksi, niin se hoituu helposti alla olevilla ohjeilla.

Kotisivun vaihtaminen Internet Explorer -selaimessa

  1. Avaa selaimessa se sivu, jonka haluat vaihtaa kotisivuksi
  2. Klikkaa selaimen yläreunassa (oikessa laidassa) näkyvän mökin vieressä olevaa nuolikuvaa
  3. Valitse Vaihda tai muuta kotisivua
  4. Valitse: Käytä vain tätä WWW-sivua kotisivuna
  5. Klikkaa Kyllä

Kotisivun vaihtaminen Firefox-selaimessa

Firefox-selaimessa kotisivua kutsutaan aloitussivuksi. Sen vaihtaminen onnistuu parhaiten Firefoxin omia ohjeita seuraamalla:

Aloitussivun muuttaminen Firefox-selaimessa (sivu avautuu samaan selainikkunaan, jos haluat avata sen uuteen välilehteen tai kokonaan uuteen selainikkunaan, klikkaa linkkiosoitetta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Avaa uuteen uudessa välilehdessä tai Avaa uudessa ikkunassa)